Taxi Driver Online

UK cab trade debate and advice
It is currently Thu Oct 17, 2019 3:52 am

All times are UTC [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: TX1 Heater Issue!!
PostPosted: Wed Feb 08, 2017 3:50 pm 
Offline

Joined: Wed Feb 08, 2017 1:56 pm
Posts: 8
Hi Folks,

Found this gem of a forum whilst searching the Internet in light of an issue I've been having with my TX1. Recently had a conversion from a TX2 to the 2.7 engine from a TX1. Firstly the parts I have replaced since this issue has arisen are:

Water Pump
Radiator
Thermostat
Full system flush.

For the taxi to heat up there must be about 5-10 minutes of solid driving, once you slow down, cold air. Obviously one of my last fixes will be the Matrix, could this be my issue? I will attach a few photos to show the engine bay with the new parts etc and if someone could as much to enlighten me to what the issue is or if they are having something similar I would like to hear your fix!

https://goo.gl/photos/1BNiQD4TgzpTYswE7
https://goo.gl/photos/PRdHrM5jhpiZm9Yw9
https://goo.gl/photos/zB4xL4Qmvz4weKUB9
https://goo.gl/photos/hMRkrtHWhXSDJSv38


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TX1 Heater Issue!!
PostPosted: Wed Feb 08, 2017 8:16 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Sep 07, 2006 8:26 pm
Posts: 8056
PaulMcCafferty wrote:
Hi Folks,

Found this gem of a forum whilst searching the Internet in light of an issue I've been having with my TX1. Recently had a conversion from a TX2 to the 2.7 engine from a TX1. Firstly the parts I have replaced since this issue has arisen are:

Water Pump
Radiator
Thermostat
Full system flush.

For the taxi to heat up there must be about 5-10 minutes of solid driving, once you slow down, cold air. Obviously one of my last fixes will be the Matrix, could this be my issue? I will attach a few photos to show the engine bay with the new parts etc and if someone could as much to enlighten me to what the issue is or if they are having something similar I would like to hear your fix!

https://goo.gl/photos/1BNiQD4TgzpTYswE7
https://goo.gl/photos/PRdHrM5jhpiZm9Yw9
https://goo.gl/photos/zB4xL4Qmvz4weKUB9
https://goo.gl/photos/hMRkrtHWhXSDJSv38


Did you fit a winter Thermostat....if not it runs cold....and so the heaters

_________________
Justice for the 96. It has only taken 27 years...........repeat the same lies for 27 years and the truth sounds strange to people!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TX1 Heater Issue!!
PostPosted: Wed Feb 08, 2017 8:28 pm 
Offline

Joined: Wed Feb 08, 2017 1:56 pm
Posts: 8
MR T wrote:
PaulMcCafferty wrote:
Hi Folks,

Found this gem of a forum whilst searching the Internet in light of an issue I've been having with my TX1. Recently had a conversion from a TX2 to the 2.7 engine from a TX1. Firstly the parts I have replaced since this issue has arisen are:

Water Pump
Radiator
Thermostat
Full system flush.

For the taxi to heat up there must be about 5-10 minutes of solid driving, once you slow down, cold air. Obviously one of my last fixes will be the Matrix, could this be my issue? I will attach a few photos to show the engine bay with the new parts etc and if someone could as much to enlighten me to what the issue is or if they are having something similar I would like to hear your fix!

https://goo.gl/photos/1BNiQD4TgzpTYswE7
https://goo.gl/photos/PRdHrM5jhpiZm9Yw9
https://goo.gl/photos/zB4xL4Qmvz4weKUB9
https://goo.gl/photos/hMRkrtHWhXSDJSv38


Did you fit a winter Thermostat....if not it runs cold....and so the heaters


Just got off the phone with the guy that does the parts and he said that in fact we did fit the Winter Thermostat


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TX1 Heater Issue!!
PostPosted: Wed Feb 08, 2017 8:43 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Sep 07, 2006 8:26 pm
Posts: 8056
PaulMcCafferty wrote:
MR T wrote:
PaulMcCafferty wrote:
Hi Folks,

Found this gem of a forum whilst searching the Internet in light of an issue I've been having with my TX1. Recently had a conversion from a TX2 to the 2.7 engine from a TX1. Firstly the parts I have replaced since this issue has arisen are:

Water Pump
Radiator
Thermostat
Full system flush.

For the taxi to heat up there must be about 5-10 minutes of solid driving, once you slow down, cold air. Obviously one of my last fixes will be the Matrix, could this be my issue? I will attach a few photos to show the engine bay with the new parts etc and if someone could as much to enlighten me to what the issue is or if they are having something similar I would like to hear your fix!

https://goo.gl/photos/1BNiQD4TgzpTYswE7
https://goo.gl/photos/PRdHrM5jhpiZm9Yw9
https://goo.gl/photos/zB4xL4Qmvz4weKUB9
https://goo.gl/photos/hMRkrtHWhXSDJSv38


Did you fit a winter Thermostat....if not it runs cold....and so the heaters


Just got off the phone with the guy that does the parts and he said that in fact we did fit the Winter Thermostat

I would check......was it ok with the ford engine in .

_________________
Justice for the 96. It has only taken 27 years...........repeat the same lies for 27 years and the truth sounds strange to people!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TX1 Heater Issue!!
PostPosted: Wed Feb 08, 2017 9:03 pm 
Offline

Joined: Wed Feb 08, 2017 1:56 pm
Posts: 8
Quote:
I would check......was it ok with the ford engine in .



The taxi was bought in England brought over to Northern Ireland and the conversion was carried out here in Belfast so I have no way of knowing what the heat was like when it was a Ford.Thanks .


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TX1 Heater Issue!!
PostPosted: Wed Feb 08, 2017 9:55 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Sep 07, 2006 8:26 pm
Posts: 8056
PaulMcCafferty wrote:
Quote:
I would check......was it ok with the ford engine in .



The taxi was bought in England brought over to Northern Ireland and the conversion was carried out here in Belfast so I have no way of knowing what the heat was like when it was a Ford.Thanks .

did it have air con

_________________
Justice for the 96. It has only taken 27 years...........repeat the same lies for 27 years and the truth sounds strange to people!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TX1 Heater Issue!!
PostPosted: Wed Feb 08, 2017 10:44 pm 
Offline

Joined: Wed Feb 08, 2017 1:56 pm
Posts: 8
MR T wrote:
PaulMcCafferty wrote:
Quote:
I would check......was it ok with the ford engine in .



The taxi was bought in England brought over to Northern Ireland and the conversion was carried out here in Belfast so I have no way of knowing what the heat was like when it was a Ford.Thanks .

did it have air con



Yes it did have air con


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TX1 Heater Issue!!
PostPosted: Thu Feb 09, 2017 9:15 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Sep 07, 2006 8:26 pm
Posts: 8056
I had one that had air con..that had a electric cut-off valve fitted into the back heater pipes going from the front to the back.. behind the centre partition.....take it out and put a pipe in it's place.

_________________
Justice for the 96. It has only taken 27 years...........repeat the same lies for 27 years and the truth sounds strange to people!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TX1 Heater Issue!!
PostPosted: Thu Feb 09, 2017 2:43 pm 
Offline

Joined: Wed Feb 08, 2017 1:56 pm
Posts: 8
MR T wrote:
I had one that had air con..that had a electric cut-off valve fitted into the back heater pipes going from the front to the back.. behind the centre partition.....take it out and put a pipe in it's place.


Thanks for the reply once again, I will be working at the taxi on Saturday i will let you know how things go.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TX1 Heater Issue!!
PostPosted: Thu Feb 09, 2017 3:44 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Sep 07, 2006 8:26 pm
Posts: 8056
PaulMcCafferty wrote:
MR T wrote:
I had one that had air con..that had a electric cut-off valve fitted into the back heater pipes going from the front to the back.. behind the centre partition.....take it out and put a pipe in it's place.


Thanks for the reply once again, I will be working at the taxi on Saturday i will let you know how things go.

re.your dash....make sure that you connect all of your earth wires back up to the body of the cab....otherwise you will have electrical problems......on ...off..on..off

_________________
Justice for the 96. It has only taken 27 years...........repeat the same lies for 27 years and the truth sounds strange to people!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group