Taxi Driver Online

UK cab trade debate and advice
It is currently Tue Oct 16, 2018 12:22 am

All times are UTC - 1 hour [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Feb 26, 2018 9:08 pm 
Offline

Joined: Sat Jul 30, 2016 2:26 pm
Posts: 32
Hi there. Lately my tx2 has started running really lumpy in stop/start traffic would using something like redex cure it? If not does anyone know what could be the cause? Thanks.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Feb 26, 2018 10:23 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Sep 07, 2006 7:26 pm
Posts: 7921
Nathan12319 wrote:
Hi there. Lately my tx2 has started running really lumpy in stop/start traffic would using something like redex cure it? If not does anyone know what could be the cause? Thanks.

timing chain

_________________
Justice for the 96. It has only taken 27 years...........repeat the same lies for 27 years and the truth sounds strange to people!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 27, 2018 6:48 am 
Offline

Joined: Sat Jul 30, 2016 2:26 pm
Posts: 32
MR T wrote:
Nathan12319 wrote:
Hi there. Lately my tx2 has started running really lumpy in stop/start traffic would using something like redex cure it? If not does anyone know what could be the cause? Thanks.

timing chain

Thanks i suppose that could be a cause the chain has done 250k miles


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 27, 2018 12:18 pm 
Offline

Joined: Fri Feb 21, 2014 7:53 pm
Posts: 297
Does it always run lumpy in stop start traffic or is it just when it's cold? Or first couple miles.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 27, 2018 3:33 pm 
Offline

Joined: Sat Jul 30, 2016 2:26 pm
Posts: 32
matty86 wrote:
Does it always run lumpy in stop start traffic or is it just when it's cold? Or first couple miles.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 27, 2018 3:35 pm 
Offline

Joined: Sat Jul 30, 2016 2:26 pm
Posts: 32
matty86 wrote:
Does it always run lumpy in stop start traffic or is it just when it's cold? Or first couple miles.


After driving a while when the engine has warmed up then it starts in stop/start traffic. I get alot of vibration and sounds like its about to stall


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 27, 2018 3:56 pm 
Offline

Joined: Fri Feb 21, 2014 7:53 pm
Posts: 297
Weird. I get that but when it's cold and it eventually stops when it's warm or a couple miles down the road. Mines auto doesn't do it as mich if it's in neural say at traffic lights.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 27, 2018 4:16 pm 
Offline

Joined: Sat Jul 30, 2016 2:26 pm
Posts: 32
matty86 wrote:
Weird. I get that but when it's cold and it eventually stops when it's warm or a couple miles down the road. Mines auto doesn't do it as mich if it's in neural say at traffic lights.


Forgot to mention sometimes its quite hard to start but ive been told thats the fuel filter im not sure if that could be a cause?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Aug 24, 2018 6:16 pm 
Offline

Joined: Sat Jul 30, 2016 2:26 pm
Posts: 32
Right so after a few months of dealing with it i have a more detailed prognosis and some things have changed

So its mainly when the engine is hot and very rarely when its cold. When you put it in park or neutral after about 20 seconds of it being park or neutral the rough tick over occurs. Occasionally it will do it in drive when im in stop / start traffic when im moving slowly

So are we still thinking timing chain?
I had the fuel filter changed. Also for quite a while the glow plug light has been flashing but it wasnt causing any problem so i left it should i investigate into that?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Aug 25, 2018 5:19 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Feb 03, 2015 5:16 pm
Posts: 128
Location: glasgow
Nathan12319 wrote:
Right so after a few months of dealing with it i have a more detailed prognosis and some things have changed

So its mainly when the engine is hot and very rarely when its cold. When you put it in park or neutral after about 20 seconds of it being park or neutral the rough tick over occurs. Occasionally it will do it in drive when im in stop / start traffic when im moving slowly

So are we still thinking timing chain?
I had the fuel filter changed. Also for quite a while the glow plug light has been flashing but it wasnt causing any problem so i left it should i investigate into that?


the last tx2 i was on when the glowplug light startred flashing it was the egr valve that was faulty

_________________
i started out with nothing and ive still got most of it left


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC - 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group