Taxi Driver Online

UK cab trade debate and advice
It is currently Tue Jul 16, 2024 4:46 pm

All times are UTC [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun May 05, 2024 11:58 am 
Offline

Joined: Sat Mar 23, 2024 10:11 pm
Posts: 10
Hi there. My 1st time posting a topic and looking for help or advice. While changing the ball joints on the front stub of my 2017 TX4 I accidently burnt the Abs wiring on the drivers side. I stripped the damage wiring and re-wired it. I now have the traction control light coming on when I drive about 10 yards but seems to have NO adverse effect on my braking. Do I have to get a vehicle diagnostic to clear or reset it or do I replace the cable? If a replacement is required, is there a compatible sensor from ie land rover, jaguar etc? Thanks in advance.

Edit: P.S it is the square type connector and square sensor which I believe the plug may be changed from the earlier sensor?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun May 05, 2024 6:05 pm 
Online
User avatar

Joined: Wed Sep 03, 2003 7:30 pm
Posts: 54471
Location: 1066 Country
I would imagine the fault just needs resetting.

It can't really be anything else.

_________________
IDFIMH


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun May 05, 2024 6:48 pm 
Offline

Joined: Sat Mar 23, 2024 10:11 pm
Posts: 10
I'll give that a try. It's anything between £40 and £80 for diag as there are only 2 garages up here in Edinburgh with the software. If it says the sensor is faulty it will mean finding a replacement which isn't easy then having it reset again. Anyone know if there is a compatible sensor available? The plug can be changed from my original.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun May 05, 2024 8:05 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Feb 03, 2015 6:16 pm
Posts: 308
Location: glasgow
if you can get the part number from the sensor google it and you should be able to find the part and which vehicles use this part

_________________
i started out with nothing and ive still got most of it left


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun May 05, 2024 8:36 pm 
Offline

Joined: Sat Mar 23, 2024 10:11 pm
Posts: 10
Thanks buddy I'll try that. :)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun May 05, 2024 9:24 pm 
Offline

Joined: Sat Mar 23, 2024 10:11 pm
Posts: 10
The one's on eBay are the earlier round sensors.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon May 06, 2024 1:59 am 
Offline
User avatar

Joined: Sat May 20, 2023 12:40 am
Posts: 121
Location: Glasgow
Had this control light on my 2016 after the steering box was replaced - steering angle sensor saw a change/fault. If you've replaced ball joints it might produce the same thing.

It just needed the LTC software to clear the code, nothing else.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon May 06, 2024 10:04 am 
Offline

Joined: Sat Mar 23, 2024 10:11 pm
Posts: 10
Thanks buddy. I'll pop in to the garage and ask them to look into it with the diagnostic machine. I'll update the post when done. :)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue May 14, 2024 9:34 pm 
Offline

Joined: Sat Mar 23, 2024 10:11 pm
Posts: 10
Just an update. After replacing the track rod ends and front ball joints. I was advised to get a wheel alignment before they could reset the traction light. All done and tickety boo.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed May 15, 2024 1:06 am 
Offline
User avatar

Joined: Sat May 20, 2023 12:40 am
Posts: 121
Location: Glasgow
Should be all good - mine's never come back after the reset.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group